ویزای توریستی بلژیک را چگونه تهیه کنیم؟

بلژیک

کشور سلطنتی بلژیک یکی از کشورهای اروپای شرقی می باشد که مقر اصلی اتحادیه اروپا نیز به شمار می رود و از آنجایی که این کشور عضو منطقه شینگن است، ورود و خروج به آن نیاز به دریافت ویزار دارد. پس برای آشنایی با نحوه دریافت ویزای توریستی بلژیک در ادامه با ویکی جوان همراه شوید.

بلژیک یکی از کشورهای قدیمی قاره سبز است که دارای پایگاهی مهمی از لحاظ سیاسی – مقر اصلی اتحادیه اروپا و یکی از بنیان‌گذاران پیمان آتلانتیک شمالی – است. همچنین این کشور در همسایگی برخی از مهمترین کشورهای مانند هلند، آلمان، لوکزامبورگ و فرانسه قرار داشته و یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن است.

بلژیک

بلژیک علاوه بر برخورداری از موقعیت استراتژیک، دارای آب و هوایی معتدل و بارانی بوده و نیمی از مساحت این کشور توسط جنگل‌ها احاطه شده است. از این‌رو، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی در کنار موقعیت سیاسی موجب افزایش رفت و آمد به این کشور شده است.

انواع ویزای بلژیک

ویزا بلژیک

پیش از درخواست ویزا، بسته به هدف سفر باید نوع ویزای درخواستی مشخص شود.

ویزای کوتاه مدت (توریستی و تجاری)

ویزای اقامت طولانی مدت (اجازه اقامت موقت) برای ادامه تحصیل

اجازه اقامت (ویزای نوع D)

ویزای الحاق به خانواده پس از ازدواج (همسر بلژیکی یا تبعه یکی از کشورهای اروپا یا همسر خارجی دارای اقامت بلژیک)

مدارک لازم برای ویزای توریستی بلژیک

ویزا

تکمیل فرم درخواست ویزا به همراه یک نسخه کپی
۲ قطعه عکس جدید (قطع پاسپورتی ۴*۶)
هزینه درخواست ویزا

اصل و یک سری کپی از مدارک ذیل نیز می بایست ارائه شود؛ گفتنی است اصل مدارک پس از انجام بررسی‌های لازم به متقاضی استرداد خواهد شد.

۱) اصل گذرنامه و کپی

گذرنامه متقاضی باید حداقل تا ۳ ماه پس از انقضای ویزا دارای اعتبار باشد. همچنین کپی گذرنامه باید از تمامی صفحه‌ها – از جمله صفحه‌های دارای مهر ویزا – ارائه شود.

۲) ترجمه شناسنامه

۳) شرح سفر

منظور از شرح سفر مکان‌هایی است که تمایل به بازدید از آن‌ها دارید.

۴) ارائه مدارکی دال بر توانایی تقبل هزینه های این سفر: ٩۵یورو بابت هر روز اقامت

۵) رزرو هتل برای تمامی مدت زمان اقامت

) رزرو بلیط هواپیما مطابق با سفر

۷) بیمه‌نامه مسافرتی معتبر با پوشش ۳۰۰۰ یورو

۸) مدارک اثبات وضعیت کاری متقاضی در ایران

الف) کارمندان:

گواهی اشتغال به کار
فیش حقوقی
مدرکی دال بر دارابودن بیمه درمانی؛ مثال، لیست بیمه
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست)

ب) تجار:

اسناد شرکت
رسید پرداخت آخرین مالیات
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست)

ج) افراد با کار آزاد و خویش فرما:

پروانه کسب (دفتر،مغازه،..)
رسید پرداخت آخرین مالیات
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست)

د) افراد بازنشسته:

حکم بازنشستگی
گردش حساب ۶ماهه (ارائه نامه بانک مبنی بر داشتن حساب بانکی کافی نیست.

ه) برای همراهانی که شاغل نیستند:

همسر: سند اثبات رابطه خویشاوندی (شناسنامه)
فرزندان: سند اثبات رابطه خویشاوندی (ارائه شناسنامه پدر برای کل اعضای خانواده کافی است).
برگه اشتغال به تحصیل (باتوجه به سن فرزند)
رضایتنامه محضری از پدر و مادر (در صورتی که فرزند تنها سفر می کند)
رضایتنامه محضری از پدر یا مادر (در صورتی که فرزند تنها با یکی از والدین سفر می کند).

۹) ارائه مدرکی دال بر رابطه متقاضی با ایران:

سند مالکیت و با غیره

نکته‌های مهم:

درخواست ویزا به همراه مدارک ذکر شده می بایست حداقل یک ماه قبل از تاریخ تخمینی سفر ارائه شود.

پس از دریافت پاسخ مثبت ویزا، متقاضی می‌بایست رسید پرداخت هتل و بلیط خریداری شده خود را ارائه دهد.

دارندگان ویزای شنگن می توانند از دیگر کشورهای عضو شنگن نیز وارد خاک بلژیک شوند.

همچنین درخواست‌هایی مورد بررسی قرار خواهند گرفت که مقصد اصلی سفر در منطقه شینگن کشور بلژیک باشد.

تعیین وقت برای درخواست ویزا

بلژیک

برای تعیین ویزا متقاضی ابتدا باید به سایت https://visaonweb.diplomatie.be مراجعه کرده و شخصا نسبت به تکمیل فرم درخواست اقدام کند. در صورت تکمیل فرم بدون ایراد یا اشکالی «شماره اینترنتی» به وی داده خواهد شد. بدیهی است پس از دریافت شماره متقاضی قادر به تغییر اطلاعات مندرج در فرم نخواهد بود.

سپس متقاضی باید برای دریافت وقت به سایت www.visa4Belgium.com مراجعه کند (در اختیار داشتن شماره اینترنتی برای این مرحله الزامی است). پس از تعیین وقت حضور در سفارت از فرم مربوطه پرینت گرفته و در روز مذکور دو کپی از فرم را به همراه داشته باشد.
نکته‌های مهم:

از تاریخ یازدهم خردادماه ۱۳۹۶، سفاارت بلژیک در تهران از فرآیند ویزای اینترنتی استفاده می‌کند.

فرم درخواست و قت ملاقات رایگان است.

وقت تعیین شده مختص متقاضی بوده و امکان انتقال آن وجود ندارد.

در صورت عدم حضور در وقت مقرر اجازه دریافت وقت مجدد تا ۳ ماه داده نخواهد شد.

زمان لازم برای درخواست ویزا

ویزا بلژیک

برای درخواست ویزا بهتر است حداکثر ۳ ماه و حداقل ۳ هفته پیش از تاریخ عزیمت اقدام شود.

هزینه ویزا

ارز

هزینه ویزای کوتاه مدت (ملاقات خانوادگی، توریستی ، تجاری) ۶۰ یورو و برای ویزای طولانی مدت (الحاق به خانواده ، دانشجوئی)۱۸۰ یورو است. همچنین در صورت منفی بودن نتیجه درخواست این مبلغ قابل استرداد نخواهد بود.

اطلاعات تماس

نشانی سفارت بلژیک بر روی نقشه

نشانی: تهران، الهیه، خیابان آقابزرگی، کوچه شیرین، پلاک ۴

تلفن‌ تماس برای امور ویزا: ۲۲۲۴۸۵۸۲ (۰۲۱)

نمابر: ۲۲۲۴۷۳۱۳ و ۲۲۳۹۱۱۶۰ (۰۲۱)

پست الکترونیک: [email protected]

ساعت کاری سفارت بلژیک برای صدور ویزا

روزهای یکشنبه تا پنج شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲:۳۰ ظهر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *